Mensen maken oost

Organisatie

Comité voor Oost

De aanvragen die het Fonds voor Oost ontvangt, worden beoordeeld door het Comité voor Oost. Dit buurtcomité bestaat uit vijf tot zeven personen, die wonen of werken in verschillende buurten van Amsterdam-Oost. Ze kennen hun buurt goed en zijn actief op zoek naar ideeën. Daarnaast is er een onafhankelijk voorzitter, die niet in Amsterdam Oost woont of werkt.

Het buurtcomité zoekt nieuwe leden die het leuk vinden om op vrijwillige basis mee te bouwen aan het Fonds voor Oost. Het buurtcomité streeft naar een samenstelling met diverse culturele en professionele achtergronden, en uit verschillende buurten in Oost. Lijkt het je leuk of wil je meer informatie? Mail naar info@fondsvooroost.nl.

Het Comité voor Oost bestaat op dit moment uit:

Julie Nederkoorn (Indische Buurt)

Remco Mol (Java-eiland)

Isa van Bossé (Indische Buurt)

Bert Runhaar (Oosterparkbuurt)

Suzette Spoelstra (Oostelijk Havengebied)

Mart Kamphuis (Oostelijke Eilanden)

Wayra Kowsoleea (Transvaalbuurt)

In wisselende samenstelling zijn de studenten van de Academie van de Stad betrokken bij de beoordeling van de aanvragen. Er zijn 4 verschillende teams aanwezig in Amsterdam Oost: in de Dapperbuurt, in de Transvaalbuurt, in de Rudolf Dieselbuurt en in Betondorp.

Nu als ambassadeurs bij Fonds voor Oost betrokken, maar voorheen actieve leden van het buurtcomité:

Hans Vugts (Eenhoorngebied)

Mustapha Eljarmouni (Indische Buurt)

Duco Wildeboer (IJburg)

Marian Duff (Indische Buurt)

Roel Steenbeek, voormalig voorzitter (Rotterdam)

Anne-Floor van Tilburg (IJburg)

Projectleider voor Oost

Om Fonds voor Oost in goede banen te leiden is Eefke van Nuenen, ook inwoner van Oost, aangesteld per 1 oktober 2014 als projectleider. Zij zal de ideeën van de initiatiefnemers in samenwerking met bewoners en partners ten uitvoer brengen totdat een werkbare vorm voor Amsterdam-Oost zelf is gevonden. Eefke wordt hierbij ondersteund door Ailbhe Cunningham.

  • doneren

  • aanvragen

  • Doen!

  • Wil je wat doen voor Fonds voor Oost? Graag! We hebben jouw hulp hard nodig. Je kan bijvoorbeeld als ambassadeur voor Fonds voor Oost folders verspreiden en je netwerk op ons te wijzen. Je kunt projecten bezoeken en er een stukje over schrijven of foto’s maken die wij en jij kan verspreiden via social media. Je kan meedoen met de Anjeractie door te collecteren. Er is als vrijwilliger dus van alles mogelijk:

  • Facebook

  • Nieuwsbrief

  • Contact

Initiatiefnemers:
Ymere en AFK
Beheerd door:
PBCF CBF ANBI