Mensen maken oost

Fonds voor Oost zoekt nieuwe leden voor het buurtcomité


Fonds voor Oost is per direct op zoek naar vrijwilligers: extra leden voor het buurtcomité, in het speciaal mensen die wonen in de volgende buurten in Amsterdam Oost: Watergraafsmeer (Betondorp, Science Park, Park de Meer), IJburg en Zeeburgereiland.

Initiatieven door heel Oost die bijdragen aan een leukere, mooiere, of betere wijk kunnen sinds 2014 terecht bij het Fonds voor Oost voor financiële ondersteuning. Met een korte vragenlijst over het project wordt er door een team betrokken buurtbewoners besloten aan welke ideeën er een bijdrage wordt gedaan. Hierbij staan actieve betrokkenheid van bewoners en versterking van sociale samenhang centraal. Geen ingewikkelde procedures, geen hoge eisen aan aanvragers anders dan een goed idee waar meerdere bewoners in een straat of buurt plezier aan beleven of behoefte aan hebben, daar staat het fonds voor.

Het buurtcomité wordt gevormd door mensen die wonen of werken in Amsterdam Oost en hun kennis voor 4 tot 8 uur per maand beschikbaar stellen voor het buurtfonds. Deze mensen zijn betrokken bij de sociaal maatschappelijke ontwikkelingen in de wijken in Oost en hebben een relevante deskundigheid en/of netwerk. Het team vertegenwoordigt samen de diverse samenstelling van Oost op gebied van o.a. leeftijd, beroep en achtergrond, en komt uit verschillende gebieden in het stadsdeel.

Heb jij kennis en/of ervaring met financiële werving en communicatie en hart voor Oost? Meld je aan bij het enthousiaste buurtcomité van Fonds voor Oost zodat we wederzijds kunnen zien of het past. We ontvangen graag een korte motivatie en cv. Voor meer informatie bel Isa van Bossé op 06 409 723 68 of mail info@www.fondsvooroost.nl.

  • doneren

  • aanvragen

  • Doen!

  • Wil je wat doen voor Fonds voor Oost? Graag! We hebben jouw hulp hard nodig. Je kan bijvoorbeeld als ambassadeur voor Fonds voor Oost folders verspreiden en je netwerk op ons te wijzen. Je kunt projecten bezoeken en er een stukje over schrijven of foto’s maken die wij en jij kan verspreiden via social media. Je kan meedoen met de Anjeractie door te collecteren. Er is als vrijwilliger dus van alles mogelijk:

  • MAEX Amsterdam

  • Facebook

  • Nieuwsbrief

  • Contact

Initiatiefnemers:
Ymere en AFK
Beheerd door:
PBCF CBF ANBI