Een tientje in de pot voor Fonds voor Oost

nienke-rooijakkers-jpg-9940931

Van de Westfriese kermis tot het Brabantse cafe: overal kennen ze ‘de pot’. Je doet een bijdrage in de pot voor een rondje bier, een barbequefeestje of een carnavalswagen. De een doet er wat meer in de ander wat minder, maar het draagt bij aan een gezamenlijk doel: iedereen blij.

Fonds voor Oost heeft ook een pot: het AFK, het Cultuurfonds en Ymere doen al een duit in het zakje. Maar, om de mooie initiatieven uit te buurt te kunnen blijven ondersteunen, zoeken wij inwoners van of ondernemers in Oost die ook een bedrag in de pot te doen. We zijn op zoek naar Oostmakers, mensen die een tientje, vijfentwintig of vijftig euro in de pot doen. Alles is goed. Wie wat geeft mag zeggen wie er de volgende keer een bedrag in de pot mag doen.

Deze week hebben we in Amsteldorp al de eerste tientjes gekregen van enthousiaste inwoners van Oost. Nienke Rooijakkers is regisseur, dramaturg en tekstschrijver. Ze woont al 8 jaar aan de Fahrenheitsingel in Amsteldorp. Favoriet plekje: de stoep voor het huis. Aan wie geeft Nienke de collectebus door? Visboer Zwaan, want die heeft de allerbeste vis van Amsterdam!

nienke-rooijakkers-jpg-9940931