21 maart 2017

Fonds voor Oost zoekt specialisten fondsenwerving en communicatie

collage-buurtcomite-600x400-4753545

collage-buurtcomite-600x400-4753545

Fonds voor Oost is per direct op zoek naar vrijwilligers: extra leden voor het buurtcomité, in het speciaal mensen die zich willen inzetten en ervaring hebben op het gebied van communicatie, fondsenwerving en/of crowdfunding.

Initiatieven door heel Oost die bijdragen aan een leukere, mooiere, of betere wijk kunnen sinds 2014 terecht bij het Fonds voor Oost voor financiële ondersteuning. Met een korte vragenlijst over het project wordt er door een team betrokken buurtbewoners besloten aan welke ideeën er een bijdrage wordt gedaan. Hierbij staan actieve betrokkenheid van bewoners en versterking van sociale samenhang centraal. Geen ingewikkelde procedures, geen hoge eisen aan aanvragers anders dan een goed idee waar meerdere bewoners in een straat of buurt plezier aan beleven of behoefte aan hebben, daar staat het fonds voor.

Het buurtcomité wordt gevormd door mensen die wonen of werken in Amsterdam Oost en hun kennis voor 4 tot 8 uur per maand beschikbaar stellen voor het buurtfonds. Deze mensen zijn betrokken bij de sociaal maatschappelijke ontwikkelingen in de wijken in Oost en hebben een relevante deskundigheid en/of netwerk. Het team vertegenwoordigt samen de diverse samenstelling van Oost op gebied van o.a. leeftijd, beroep en achtergrond, en komt uit verschillende gebieden in het stadsdeel.

Heb jij kennis en/of ervaring met financiële werving en communicatie en hart voor Oost? Meld je aan bij het enthousiaste buurtcomité van Fonds voor Oost zodat we wederzijds kunnen zien of het past. We ontvangen graag een korte motivatie en cv. Voor meer informatie bel 06 409 723 68 of mail info@www.fondsvooroost.nl. Je kunt reageren tot 15 april.