Mensen maken oost

Organisatie

Het team van Fonds voor Oost bestaat uit een coördinator en het buurtcomité.

Het beoordelen van de aanvragen wordt gedaan door het buurtcomité van Fonds voor Oost. Dit zijn bewoners uit verschillende buurten van Amsterdam Oost die samen beslissen over de aanvragen die binnen zijn gekomen. Het comité bestaat uit vijf tot tien personen, zij kennen hun buurt goed en zijn actief op zoek naar mooie initiatieven en ideeën. De buurtcomitéleden werken volgens de richtlijnen die zijn opgesteld in het Richtlijnen Buurtcomite 2020.

De vergaderingen van het buurtcomité worden voorgezeten door de lokale coördinator van Fonds voor Oost. De lokale coördinator beoordeeld echter geen projecten. De coördinator is verantwoordelijk voor alle communicatie, het verzamelen van de aanvragen en het begeleiden van de beoordelingsprocedure.

Fonds voor Oost wordt waar nodig ondersteund door Stichting Mensen Maken Amsterdam.

Het Buurtcomité van Oost stelt zich voor:

Bert Runhaar

Voor mij is het belangrijk de projecten Van Voor en Door de buurt zijn. Participatie dus. Helemaal mooi is het, als daarbij de sterke kanten van Oost zich mengen met de kwetsbare kanten. Mixen  om samen vooruit te komen en goede ervaringen  op te doen. Daarom zit ik bij Fonds voor Oost. Ik ben sinds 1981 actief in Oost en inmiddels gepensioneerd.

Pauline Mattart

Mijn moeder zei vroeger al: “goede initiatieven moet je steunen”. Dat is precies wat Fonds voor Oost doet: het faciliteren van initiatieven voor, door en met de buurt die een bijdrage leveren aan Amsterdam Oost. Het leukst vind ik het vrije en laagdrempelige karakter van Fonds voor Oost: er zijn weinig regels; als het maar voor, door en met de buurt is en iedereen mag een goed idee indienen. En dan ook nog: Hoe bijzonder is het dat de lokaal beschikbaar gestelde fondsen toegewezen mogen worden aan deze initiatieven door gewone Amsterdammers, zoals jij en ik?!

Ik woon nu 15 jaar in Amsterdam en daarvan bijna 10 in het heerlijke Oost. Met de initiatiefnemers, en gesteund door Fonds voor Oost vind ik het een voorrecht zo te mogen bijdragen aan een fijne en open buurt, die nieuwsgierig is en waar we samen ondernemen. Al die ideeën brengen energie en ondertussen leer ik de buurt en buurtbewoners beter kennen.

Pim Jonker

Mijn naam is Pim Jonker. Ik ben 64 jaar en woon in het Oostelijk Havengebied. Ooit ben ik afgestudeerd als beeldend kunstenaar en heb vervolgens diverse functies uitgeoefend binnen de culturele sector in Nederland. De laatste jaren is mijn tijdsbesteding dusdanig dat ik weer meer tijd kan besteden aan mijn eigen beeldend werk en voor werkzaamheden aangaande de commissie Fonds voor Oost. Het buurtfonds vind ik uiteraard een uitstekend initiatief. En denk dat hiermee de cohesie, leefbaarheid en kwaliteit op het gebied van maatschappelijke en culturele plannen in Amsterdam Oost op een hoger niveau getild kunnen worden.

Marisa Giunta d’ Albani

Mijn naam is Marisa Giunta d’ Albani en ik ben geboren in Groningen en heb daar mijn middelbare school en studie rechten gedaan. Na vijf jaar in West Friesland te hebben gewoond zijn wij in 1987 naar Amsterdam Oost verhuisd . Destijds niet zo gewild daar de ringweg nog niet gereed was. Ons stukje Middenweg is net een dorp en dat gun ik een ieder. Juist de tolerantie en de diversiteit en de cohesie maken dat het fijn wonen is in Amsterdam. Die waarden wil ik graag uitdragen en dat is de reden dat ik graag bijdraag aan het fonds voor Oost.

Joke Hilverda

Ik woon en werk al meer dan tien jaar in Amsterdam Oost. Voor mijn werk bij de Talententent van Dynamo organiseer ik naschoolse activiteiten voor basisschoolkinderen in Oost. Hiervoor heb ik veel contact met de scholen én met actieve buurtbewoners die een bijdrage willen leveren aan de talentontwikkeling van kinderen. Bij het Fonds voor Oost leer ik de buurt weer op een andere manier kennen, dat vind ik interessant, leerzaam en inspirerend!

Cheryl Schilder

Ik ben Cheryl Schilder en sinds 2012 woon ik in Amsterdam. In 2019 ben ik in stadsdeel Oost komen wonen, tot nu toe het leukste deel van de stad. Oost is dynamisch, divers en in beweging. Dit maakt het erg boeiend om lid te zijn van het buurtcomité, we zien veel inspirerende en sympathieke projecten voorbij komen. Ik leer hierdoor de buurt beter kennen, voel me betrokken en blijf op de hoogte van de vele initiatieven die overal ontstaan.

Karin Flierman

Info volgt

Alba d’Leon

Info volgt

Jelle Zwarekant

Info volgt

Tim Doornewaard

Info volgt

Manuella van Baar

Info volgt

De coördinator van Fonds voor Oost stelt zich voor:

Kyra van Hoof 

Kyra van Hoof, aangenaam! Geboren in West, getogen in Zuidoost en via de studentencontainers in het Bajeskwartier neergestreken op de kop van de Transvaalbuurt. Oost is voor mij het mooiste en meest veelzijdige deel van Amsterdam. Ik geloof dat elke bewoner van Oost een goed idee heeft om de buurt een beetje leuker of beter te maken en dat we bij Fonds voor Oost dit kunnen stimuleren door samen met de buurtbewoners initiatief aan te jagen en te belonen. Naast het ondersteunen van het Fonds en het Buurtcomité, praat ik graag met Oosterlingen hoe we dit kunnen bereiken en Oost samen mooier maken. 

Initiatiefnemers:
Ymere en AFK
Partners: