Mensen maken oost

Organisatie

Buurtcomité van Oost

De aanvragen die het Fonds voor Oost ontvangt, worden beoordeeld door het buurtcomité van Oost. Dit buurtcomité bestaat uit vijf tot tien personen, die wonen of werken in verschillende buurten van Amsterdam Oost. Ze kennen hun buurt goed en zijn actief op zoek naar ideeën. De vergaderingen van het buurtcomité worden voorgezeten door de projectleider van Fonds voor Oost. De projectleider beoordeeld echter geen projecten.

Het buurtcomité zoekt nieuwe leden die het leuk vinden om op vrijwillige basis mee te bouwen aan het Fonds voor Oost. Het buurtcomité streeft naar een samenstelling met diverse culturele en professionele achtergronden, en uit verschillende buurten in Oost. Lijkt het je leuk of wil je meer informatie? Mail naar info@fondsvooroost.nl

Wie is Fonds voor Oost?

Coördinator voor Oost
Projectleider van Fonds voor Oost is Isa van Bossé. Zij zal de ideeën van de initiatiefnemers in samenwerking met bewoners en partners ten uitvoer brengen. Isa wordt hierbij ondersteund door Eefke van Nuenen (oprichter Fonds voor Oost / Mensen maken Amsterdam) Ailbhe Cunningham en Yacine N’diaye.

Gitta van der Meer

Sinds 2015 woon ik in Amsterdam Oost, waar ik mij direct thuis voelde en nog elke dag van geniet. Als comitélid leer je de buurt nog beter kennen. Ik vind het geweldig om te zien hoeveel betrokken bewoners en mooie initiatieven er zijn. Dat is precies waar het Fonds voor Oost voor bedoeld is; mensen helpen om hun mooie, waardevolle plannen mogelijk te maken. Niet alleen met geld, maar soms ook met tips of door hen in contact te brengen met anderen die hen verder kunnen helpen.

Bert Runhaar

Voor mij is het belangrijk de projecten Van Voor en Door de buurt zijn. Participatie dus. Helemaal mooi is het, als daarbij de sterke kanten van Oost zich mengen met de kwetsbare kanten. Mixen  om samen vooruit te komen en goede ervaringen  op te doen. Daarom zit ik bij Fonds voor Oost. Ik ben sinds 1981 actief in Oost en inmiddels gepensioneerd.

Sem Roefs

Pauline Mattart

Mijn moeder zei vroeger al: “goede initatieven moet je steunen”. Dat is precies wat Fonds voor Oost doet: het faciliteren van initiatieven voor, door en met de buurt die een bijdrage leveren aan Amsterdam Oost. Het leukst vind ik het vrije en laagdrempelige karakter van Fonds voor Oost: er zijn weinig regels; als het maar voor, door en met de buurt is en iedereen mag een goed idee indienen. En dan ook nog: Hoe bijzonder is het dat de lokaal beschikbaargestelde fondsen toegewezen mogen worden aan deze initiatieven door gewone Amsterdammers, zoals jij en ik?!

Ik woon nu 15 jaar in Amsterdam en daarvan bijna 10 in het heerlijke Oost. Met de initiatiefnemers, en gesteund door Fonds voor Oost vind ik het een voorrecht zo te mogen bijdragen aan een fijne en open buurt, die nieuwsgierig is en waar we samen ondernemen. Al die ideeën brengen energie en ondertussen leer ik de buurt en buurtbewoners beter kennen.

 

Pim Jonker

Mijn naam is Pim Jonker. Ik ben 64 jaar en woon in het Oosterlijk Havengebied. Ooit ben ik afgestudeerd als beeldend kunstenaar en heb vervolgens diverse functies uitgeoefend binnen de culturele sector in Nederland. De laatste jaren is mijn tijdsbesteding dusdanig dat ik weer meer tijd kan besteden aan mijn eigen beeldend werk en voor werkzaamheden aangaande de commissie Fonds voor Oost. Het buurtfonds vind ik uiteraard een uitstekend initiatief. En denk dat hiermee de cohesie, leefbaarheid en kwaliteit op het gebied van maatschappelijke en culturele plannen in Amsterdam Oost op een hoger niveau getild kunnen worden.

Joke Hilverda

Ik woon en werk al meer dan tien jaar in Amsterdam Oost. Voor mijn werk bij de Talententent van Dynamo organiseer ik naschoolse activiteiten voor basisschool kinderen in Oost. Hiervoor heb ik veel contact met de scholen én met actieve buurtbewoners die een bijdrage willen leveren aan de talentontwikkeling van kinderen. Bij het Fonds voor Oost leer ik de buurt weer op een andere manier kennen, dat vind ik interessant, leerzaam en inspirerend!

Annemarije Wilmink

Safoan Mokhtari

 

Yacine N’diaye

Ik ondersteun coördinator Isa van Bossé en onze andere buurtfondsen in de stad bij de coördinatie en uitvoering van aanvraagprocedures. 

Ambassadeurs

De afgelopen jaren is Fonds voor Oost gesteund en geholpen door een groep ambassadeurs die zich vol enthousiasme hebben ingezet om Fonds voor Oost de aandacht te brengen. Velen waren voorheen actieve leden van het buurtcomité:

Hans Vugts (Eenhoorngebied)

Mustapha Eljarmouni (Indische Buurt)

Duco Wildeboer (IJburg)

Marian Duff (Indische Buurt)

Roel Steenbeek, voormalig voorzitter (Rotterdam)

Anne-Floor van Tilburg (IJburg)

In wisselende samenstelling zijn ook de studenten van de Academie van de Stad betrokken geweest bij de beoordeling van de aanvragen. Studenten in de Dapperbuurt, in de Transvaalbuurt, in de Rudolf Dieselbuurt en in Betondorp.

 

 

Initiatiefnemers:
Ymere en AFK
Beheerd door:
PBCF CBF ANBI