Mensen maken oost

Organisatie

Comité voor Oost

De aanvragen die het Fonds voor Oost ontvangt, worden beoordeeld door het Comité voor Oost. Dit buurtcomité bestaat uit vijf tot zeven personen, die wonen of werken in verschillende buurten van Amsterdam Oost. Ze kennen hun buurt goed en zijn actief op zoek naar ideeën. De vergaderingen van het buurtcomité worden voorgezeten door de projectleider van Fonds voor Oost. De projectleider beoordeeld echter geen projecten.

Het buurtcomité zoekt nieuwe leden die het leuk vinden om op vrijwillige basis mee te bouwen aan het Fonds voor Oost. Het buurtcomité streeft naar een samenstelling met diverse culturele en professionele achtergronden, en uit verschillende buurten in Oost. Lijkt het je leuk of wil je meer informatie? Mail naar info@www.fondsvooroost.nl.

Het Comité voor Oost bestaat op dit moment uit:

Julie Nederkoorn (Indische Buurt)

Bert Runhaar (Oosterparkbuurt)

Gitta van der Meer (Oostpoort)

Mart Kamphuis (Oostelijke Eilanden)

Wayra Kowsoleea (Transvaalbuurt)

Sem Roefs (Indische Buurt)

Semra Aytemur (Watergraafsmeer)

Projectleider voor Oost

Projectleider van Fonds voor Oost is Isa van Bossé. Zij zal de ideeën van de initiatiefnemers in samenwerking met bewoners en partners ten uitvoer brengen. Isa wordt hierbij ondersteund door Eefke van Nuenen (oprichter Fonds voor Oost / Mensen maken Amsterdam) Ailbhe Cunningham en Yacine N’diaye.

Mede mogelijk gemaakt

De afgelopen jaren is Fonds voor Oost gesteund en geholpen door een groep ambassadeurs die zich vol enthousiasme hebben ingezet om Fonds voor Oost de aandacht te brengen. Velen waren voorheen actieve leden van het buurtcomité: 

Hans Vugts (Eenhoorngebied)

Mustapha Eljarmouni (Indische Buurt)

Duco Wildeboer (IJburg)

Marian Duff (Indische Buurt)

Roel Steenbeek, voormalig voorzitter (Rotterdam)

Anne-Floor van Tilburg (IJburg)

In wisselende samenstelling zijn ook de studenten van de Academie van de Stad betrokken geweest bij de beoordeling van de aanvragen. Studenten in de Dapperbuurt, in de Transvaalbuurt, in de Rudolf Dieselbuurt en in Betondorp.

  • doneren

  • aanvragen

  • Doen!

  • Wil je wat doen voor Fonds voor Oost? Graag! We hebben jouw hulp hard nodig. Je kan bijvoorbeeld als ambassadeur voor Fonds voor Oost folders verspreiden en je netwerk op ons te wijzen. Je kunt projecten bezoeken en er een stukje over schrijven of foto’s maken die wij en jij kan verspreiden via social media. Je kan meedoen met de Anjeractie door te collecteren. Er is als vrijwilliger dus van alles mogelijk:

  • MAEX Amsterdam

  • Facebook

  • Nieuwsbrief

  • Contact

Initiatiefnemers:
Ymere en AFK
Beheerd door:
PBCF CBF ANBI