Mensen maken oost

Studio 52nd viert 10 jarig jubileum met podcast en krant

Ter ere van het 10-jarig jubileum van studio 52nd gingen de kinderen van de 52nd academie op een inspiratie-excursie naar de redactie van Nu.nl en Donald Duck. Zij maakten een jubileumuitgave van de krant, met bijzondere interviews en een terugblik op de afgelopen tien jaar.

De excursie was een groot succes. Bij Nu.nl kregen de kinderen van Studio 52nd met veel enthousiasme een rondleiding, mochten de kinderen zoals gezegd een podcast maken en mochten een kijkje nemen in de keuken bij Donald Duck

“Ze mochten hun eigen nieuwsuitzending opnemen. Met als opdracht: schrijf een kort nieuwsbericht gebaseerd op een van de berichten op NUjunior. Maar, omdat ze hun telefoons niet mochten gebruiken van ons – dan keken ze alleen nog naar TikTok – verzonnen sommige kinderen maar hun eigen berichten. Ze werden ingeschakeld als experts ter evaluatie van hun nieuwe website NUjunior. We begrepen van smartbuddy’s dat de kinderen het er nog lang over hadden, dus de excursie heeft veel indruk op ze gemaakt.

Met een goedgevulde goodiebag en een stapel Donald Ducks sloten de kinderen deze leerzame middag af.

Lees hier de jubileumkrant en luister de podcast:

Nieuwsuitzending van de Studio 52nd krant

#zetjegeluidAAN #throwback naar het jublieumuitstapje van de Studio 52nd krantenredactie. Bij nu.nl namen de kinderen hun eigen nieuwsuitzending op. Ze kregen een opdracht: schrijf een kort nieuwsbericht n.a.v. een van de berichten op NUjunior. Maar omdat ze hun telefoons niet mochten gebruiken van ons (want.. dan keken ze alleen nog naar TikTok), verzonnen sommige kinderen dan maar hun eigen berichten. Kun jij horen wie wél NUjunior tot zijn of haar beschikking had? De jubileumkrant en excursie werden mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Oost en NU.nl.

Geplaatst door Studio 52nd op Woensdag 11 maart 2020

 

Initiatiefnemers:
Ymere en AFK
Beheerd door:
PBCF CBF ANBI