Voor een nieuwe ontmoetingsplek op IJburg

fonds-voor-oost2-600x225-8333347

fonds-voor-oost2-600x225-8333347

Als buurtbewoners van Oost komen de comitéleden van Fonds voor Oost af en toe een bijzonder en kansrijk buurtinitiatief tegen waar we als fonds graag in willen investeren. Daarom is besloten dat er maximaal drie keer per jaar E 1.000 wordt vrijgemaakt om actuele initiatieven, die een opmerkelijke bijdrage leveren aan de buurt, proactief te kunnen ondersteunen.

Het eerste initiatief dat profiteert van deze stimuleringsbijdrage is het nieuwe Stamhuis voor IJburg. Duco Wildeboer, lid van ons buurtcomité en bewoner van IJburg, wees ons op deze ontmoetingsplek in wording. Industrieel monument De Slibvijzel wordt onder leiding van initiatiefnemer en buurtbewoner Martijn van den Dobbelsteen getransformeerd tot ‘coole hangout’, een rauwe inspirerende plek waar de buurt elkaar kan treffen. Met lokale vrijwilligers wordt het gemaal, vroeger een onderdeel van de rioolwaterzuivering, omgebouwd tot het ideale buurthuis. Dit nieuwe stuk Oost zal hierdoor ongetwijfeld nog leuker en aangenamer worden, en daarom heeft het comité van Fonds voor Oost besloten bij te dragen aan dit initiatief.

Kijk op bijvoorbeeld Het Parool of Nieuw Amsterdam naar het verhaal van Martijn van den Dobbelsteen over het bijzondere project.