Aanvragen

Iedereen met een goed idee voor Amsterdam-Oost kan bij ons een aanvraag indienen. Het maximumbedrag dat je aan kunt vragen is €3.000,= (als stichting of vereniging) en €1.500,= (als privépersoon). Je mag ook een bedrag voor een onderdeel van je project aanvragen.

De kosten voor jouw project kunnen hoger dan €3.000 zijn. De rest van de begroting kan gedekt worden door bijvoorbeeld het stadsdeel, door andere fondsen of organisaties, een eigen bijdrage of via crowdfunding.

Aanvragen worden beoordeeld op onderstaande criteria:

  • de aanvrager woont en/of werkt in het Amsterdam-Oost.
  • het project vindt plaats in het Oost;
  • het project draagt bij aan de sociale, maatschappelijke en culturele ontwikkeling van de buurt en/of haar bewoners;
  • bewoners zijn actief bij het project betrokken en er is lokaal draagvlak;
  • participatie van en uitvoering door (of samen met) vrijwilligers;
  • de aanvrager laat zien dat het project origineel is en een aanvulling is op het bestaande aanbod;
  • er wordt (waar mogelijk) samengewerkt met bestaande organisaties;
  • het project is financieel en organisatorisch onderbouwd en haalbaar;
  • waar mogelijk wordt gezocht naar aanvullende financiering.

Tip!

Spreek je nog weinig (of geen) Nederlands maar heb je wel een goed idee voor jouw buurt? Stuur ons een mailtje en we helpen je verder.

Door op onderstaande knop te klikken, kan je een aanvraag doen. Let op: je hebt maximaal 60 minuten om het aanvraagformulier in te vullen en kunt het aanvraagformulier niet tussentijds opslaan. Wil je eerst het formulier rustig invullen in Word en daarna kopiëren en plakken in ons digitale aanvraagformulier? Klik hier. En download hier een voorbeeld van het aanvraagformulier.

LET OP: Vanaf 16 juli t/m 21 augustus is het kantoor van Fonds voor Oost en Mensen Maken Amsterdam gesloten. Vragen die binnenkomen na 16 juli zullen wij pas na 21 augustus bekijken en beantwoorden. In augustus en september is er geen aanvraagronde. Wij nemen gedurende deze periode dan ook geen aanvragen in behandeling. De eerstvolgende deadline is op 25 september 2022. Ons aanvraagformulier staat vanaf 1 september weer online. De verwerking van verantwoordingen  zullen waarschijnlijk iets langer duren dan de gebruikelijke twee weken. 

Wanneer je een bijdrage hebt ontvangen van Fonds voor Oost horen wij graag na afloop hoe het project is verlopen. Hier kun je je verantwoording indienen samen met jouw bonnen/facturen en (enkele) foto’s.

Aanvragen

Iedereen met een goed idee voor Oost kan een aanvraag indienen. Maximaal 3.000,- als stichting of vereniging en 1.500 als privé persoon.

Steun jouw buurt

Met jouw bijdrage kunnen wij prachtige buurtprojecten in Amsterdam-Oost ondersteunen!

© 2022 Mensen maken Amsterdam. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer