Over ons

Fonds voor Oost is een laagdrempelig fonds waar iedereen op een makkelijke manier een projectidee kan neerleggen. Initiatieven worden aangedragen door bewoners en worden beoordeeld door een comité bestaande uit buurtbewoners. Lokale particulieren, bedrijven en andere fondsen worden actief door het buurtfonds en de stichting benaderd om de projecten te ondersteunen maar ook om de continuïteit van het fonds te waarborgen.

Wij zijn dus een fonds voor en door bewoners. Buurtbewoners weten immers wat er speelt en wat belangrijk is voor hen en voor de buurt. Er is gezocht naar een praktische vorm om het fonds tot zijn recht te laten komen. Geen ingewikkelde procedures, geen hoge eisen aan organisaties anders dan een goed idee waar meerdere bewoners in een straat of buurt plezier aan beleven.

Mensen Maken Amsterdam
Fonds voor Oost is een initiatief van Stichting Mensen Maken Amsterdam. Onder deze stichting vallen ook Fonds voor Centrum, Fonds voor Nieuw-West, Fonds voor Noord, Fonds voor West, Fonds voor Zuid en Fonds voor Zuidoost.

Voor meer informatie over Stichting Mensen Maken Amsterdam, de andere buurtfondsen en alle betrokken partners zie www.mensenmakenamsterdam.nl.

Aanvragen

Iedereen met een goed idee voor Oost kan een aanvraag indienen. Je kunt maximaal €1.500 euro aanvragen bij ons buurtfonds.

Steun jouw buurt

Met jouw bijdrage kunnen wij prachtige buurtprojecten in Amsterdam-Oost ondersteunen!

© 2024 Mensen maken Amsterdam. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer