1 mei 2024

Fonds voor Oost bestaat 10 jaar!

Fonds voor Oost bestaat 10 jaar en om deze mijlpaal te vieren, staat de hele maand mei in het teken van het vieren van alle mooie buurtinitiatieven in Oost die de buurt mooier, leuker, beter, socialer hebben gemaakt. Loop ook mee door het Flevopark met onze muzikale wandeling langs verschillende buurtinitiatieven en win een van de ‘Mensen Maken Oost’-tassen vol mooie producten uit Oost, mogelijk gemaakt door bedrijven met een passie voor de buurt.  

Initiatievenroute door Oost

Vanaf mei kun je de route wandelen langs een aantal buurtinitiatieven met muziek en verhalen over de buurtinitiatieven. Deze muzikale route is ontwikkeld door Sophie Jurrjens, OFF-TRACK.

De wandeling start in het Flevopark en voert je langs deze initiatieven:

Vrienden van het Flevopark
Jeugdland
Flevoparkbad
AANEEN
Joodse begraafplaats
Buurtcamping Flevopark

Luister hieronder naar de verhalen tijdens de wandeling

Winactie

Om dit jubileum te vieren, hebben verschillende bedrijven met een hart voor Oost vier ‘Mensen Maken Oost’-tassen gevuld. En die kun jij winnen! Maak kans op deze mooie producten uit Oost. Wat zit er in?

  • Cadeaubon t.w.v. 20 euro bij Brouwerij ‘t IJ
  • Voucher voor koffie(bonen) & een t-shirt van Rum Baba
  • High-tea voor 2 personen bij Elixer
  • Vrijkaartje voor het concert Tutu Puoane op 2 juni in het Bimhuis
  • Gratis boulen bij Mooie Boules
  • Huisgemaakte jam van The Cottage Deli
  • Cadeaubon t.w.v. 20 euro bij De Buurtkringloop
  • Alcoholvrij bier van ’t Nieuwe Diep

    Meedoen kan door te reageren via Facebook/Instagram @fondsvooroost of stuur een sms/WhatsApp-bericht naar 06 25 30 57 78 met de code ‘FEEST’ en je naam. Aanmelden kan t/m 28 mei 2024. 29 mei maken we de winnaars bekend.

Terugblik

Fonds voor Oost is opgericht als buurtfonds voor, door en met de buurt. Op 1 mei 2014 ging de eerste aanvraagronde open waar initiatiefnemers een bijdrage konden aanvragen voor hun project.  Inmiddels zijn er in totaal zeven buurtfondsen, die ondersteund worden door stichting Mensen Maken Amsterdam. Initiatiefnemers die hun buurt mooier, leuker, beter willen maken zijn welkom om een aanvraag in te dienen voor hun buurtinitiatief.