10 juli 2017

100 jaar KHL Festival

khl-100-jaar-9618338

khl-100-jaar-9618338Precies honderd jaar geleden, in 1917, werd het Koffiehuis Hollandsche Lloyd opgeleverd. Dit jubileum wordt gevierd met een ruime week aan festiviteiten, tijdens het Honderd jaar KHL festival, van zaterdag 9 tot zondag 17 september.

Het eerste weekend (9 en 10 september) staat het festival in het teken van de open monumentendagen. Samen met de buren het Café-Restaurant De Cantine (het voormalige quarantainegebouw), het Lloyd Hotel en het voormalig hoofdkantoor op nummer 12, kan het publiek kennis maken met de gebouwen die honderd jaar geleden door de scheepvaartmaatschappij in de stijl van de Amsterdamse School werden gebouwd. De rondleidingen, die allemaal starten in De Nieuwe KHL, leiden langs verschillende korte optredens in alle locaties.

Van 11 tot 15 september zijn er dagelijks culturele producties in De Nieuwe KHL, geïnspireerd door de historie van het pand. Een Slauerhoffavond (bij leven scheepsarts van de KHL), een speciale editie van Club Trio Bier, Het ensemble Lumaka met een klassiek zeevaardersprogramma en een speciaal samengesteld liedjesprogramma van David Vos en Nettie Krul, om maar een paar hoogtepunten te noemen.

Het laatste weekend (16 en 17 september) organiseert de Nieuwe KHL samen met Lloyd een klassiek piano en poëzie festival. Kijk op musicandpoetry.nl voor meer informatie over het programma.