10 maart 2015

Follies in Frankendael

tulio-pinto-30-maart-2014-1700159

tulio-pinto-30-maart-2014-1700159 Een dwaze zomer op Frankendael is een beeldende-kunsttentoonstelling in het voorjaar en de zomer van 2015 (april-september) met hedendaagse follies in de stijltuinen van de historische buitenplaats en in het omringende stadspark. Terwijl we met de kunstenaars het verschijnsel exploreren in het groen, wordt in huis de geschiedenis van de Watergraafsmeer als lustoord met buitenhuizen en follies uitgelicht. De meeste bezoekers van Park Frankendael vinden de ruïne leuk, maar slechts weinigen weten van het wat en waarom. Dat achter de parkweiden niet toevallig een landhuis staat, is ook velen onbekend: op het stadspark rust een rijk, aan het monumentale huis verbonden, verleden.

Een dwaze zomer op Frankendael brengt beeldende kunst en erfgoed op een kwalitatief hoogwaardige én toegankelijke manier bij een divers publiek. De kunstwerken en het verhaal spreken jong en oud en tot de verbeelding.

Fonds voor Oost draagt bij om zo veel mogelijk omwonenden rondom het Park Frankendael op de hoogte te brengen van deze mooie buiten tentoonstelling.