17 februari 2014

Lancering

Fonds voor Oost – Het fonds voor en door de inwoners van Amsterdam Oost! Op 18 februari 2014 wordt de teller geactiveerd die aftelt tot de start van het fonds op 1 mei. Tot die tijd wordt er niet stilgezeten, alle bewoners van Amsterdam Oost kunnen hun betrokkenheid en input geven. Daarnaast kan er al worden gedoneerd. Op www.fondsvooroost.nl is alle informatie te vinden!

De missie van het Fonds voor Oost is een duurzame, blijvende bijdrage te leveren aan (kleinschalige) buurtinitiatieven die de gemeenschapszin en het geluk in de buurt versterken. Het is een fonds voor en door bewoners, waar buurtbewoners en hun leefomgeving centraal staan.

Fonds voor Oost ondersteunt initiatieven op uiteenlopende terreinen als: kunst, cultuur, natuur, duurzaamheid, welzijn, gezondheid, dieren, jeugd, educatie, sport en vrije tijd, werkgelegenheid en ondernemerschap. Het doel is: het financieel ondersteunen van buurtinitiatieven voor en door inwoners van Amsterdam-Oost, die gericht zijn op de versterking van de samenleving, lokale identiteit en gemeenschapszin.

Vanaf 18 februari kunnen de inwoners van Amsterdam Oost alvast creatief aan de slag om goede ideeën te bedenken, informatie in te winnen en actief bezig gaan om het Fonds bekend te maken. Daarnaast kan iedereen wel alvast doneren en het Fonds voor Oost is ook dé plek voor nalatenschappen en giften.