22 juli 2020

Ride to Art: kunstroute door én met Oost

ridetoart2020-300x300-7763199

 

Fleur Spolidor, kunstenaar uit Oud-Oost, belde Fonds voor Oost in de corona-periode met een plan: zij wilde zodra de maatregelen dit toestaan een kunstroute organiseren met lokale kunstenaars. Om de buurt op te fleuren, om de bewoners een hart onder de riem te steken, om weer in beweging te komen en kennis te maken met kunst in de buurt…

ridetoart2020-300x300-7763199

Met de kunstfietsroute “Ride to Art” brengt Fleur 15 kunstenaars samen die wonen of werken in Amsterdam Oost met een tentoonstelling in de open lucht. Originele kunstwerken, speciaal gemaakt voor deze expositie, worden tentoongesteld in de etalages van winkels en bedrijven in de buurt.

“Vanwege de pandemie sloten musea en galeries hun deuren, kunsttentoonstellingen en tijdelijke
exposities werden afgelast, en waren kunstenaars alleen nog in hun atelier te vinden. Het resultaat was dat de beeldende kunst online werden verplaatst, maar het kan niet de enige oplossing zijn. Dit project biedt een gratis tentoonstelling voor de mensen die wonen, werken of Amsterdam Oost bezoeken, ook met inachtname van de 1.5 meter regel.”

Kijk vanaf eind juli op www.ridetoart.nl voor de route langs alle kunstwerken of bezoek de instagram van @ridetoart voor een voorproefje. De tentoonstelling is door heel Oost op eigen tempo en fiets of te voet te bezoeken in de hele maand augustus.