9 juni 2022

Feestelijk spreekuur

Op maandag 20 juni 2022 organiseert Fonds voor Oost een speciaal spreekuur voor iedereen die de komende maand een aanvraag wil indienen. Deze maand gaat Fonds voor Oost namelijk in het bijzonder op zoek naar projecten in de buurt met een extra feestelijk tintje. Benieuwd of jouw project hier bij past of wil je graag even kennismaken en sparren? Iedereen is van harte welkom vanaf 15:00 (tot 17:00) bij de Meevaart (Balistraat 48A).

Waarom een focus op feestelijke projecten? Op 27 oktober 2025 bestaat de stad Amsterdam 750 jaar. Fonds voor Oost en de andere zes buurtfondsen in de stad werken hiervoor samen met Amsterdam 750 om de verjaardag van de stad te vieren in de buurt. Dit betekent dat de aanvraagronde van Fonds voor Oost in juli volledig in het teken staat van projecten die de buurt vieren én rondom 27 oktober plaatsvinden.

Heb jij een goed plan om rondom 27 oktober jouw buurt in het zonnetje te zetten? Dat plan kan je in de vorm van een simpele aanvraag via de website van Fonds voor Oost indienen. Je kunt maximaal €3.000 aanvragen als stichting of vereniging en €1.500 als privépersoon. Er is in totaal € 35.000 beschikbaar voor initiatieven in de hele stad. Betrokken bewoners (het buurtcomité) beoordelen de plannen en besluiten welk plan geld krijgt. Klik hier voor de criteria en deadlines per buurtfonds.

Meer weten? Lees verder op de website van Mensen maken Amsterdam en onze partnerpagina rondom Amsterdam 750.